Λευκάδα - Villa Ioli στη Λευκάδα

Google Map | Χάρτης Λευκάδας

H Villa Ioli βρίσκεται μπροστά στην απέραντη αμμουδιά και τη θάλασσα του Άη Γιάννη, μέσα σ' ένα χώρο 5.000 τετραγωνικών μέτρων, ανάμεσα σε φοίνικες και αποτελείται από 14 δωμάτια. Η παραλία του Άη Γιάννη και η γύρω περιοχή με τη λιμνοθάλασσα έχει χαρακτηρισθεί ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και γι' αυτό είναι απαγορευμένη η πυκνή δόμηση. Η απόσταση του Άη Γιάννη απ' τη πρωτεύουσα του νησιού, τη Λευκάδα (ή Αγία Μαύρα) είναι μόλις 3 χλμ.

Η Λευκάδα είναι ένα από τα επτά νησιά του Ιονίου Πελάγους, δυτικά της Ελλάδας. Είναι το νησί των ποιητών και των θρύλων!!! Εδώ γεννήθηκαν ο εθνικός μας ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Άγγελος Σικελιανός, ο Λευκάδιος Χέρν, ο Ν. Σβορώνος κ.α. Μέχρι το 1864 ήταν υπό Αγγλική κατοχή. Το καταπράσινο νησί της Λευκάδας έχει 23.000 μόνιμους κατοίκους, έχει απέραντες λευκές αμμουδιές, σέβεται ποικιλοτρόπως το περιβάλλον και τη παράδοση, απέχει 375 χλμ από την Αθήνα και η φιλοξενία των κατοίκων προς τους επισκέπτες είναι συστατικό στοιχείο του χαρακτήρα τους. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την αγροτική ζωή, το ψάρεμα και κυρίως με τον τουρισμό.

Τι μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει στη Λευκάδα
1) Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας, τη συλλογή των Βυζαντινών εικόνων, τις εκκλησίες της παλιάς πόλης (1700 μ.Χ.), το κάστρο της Αγίας Μαύρας (1300 μ.Χ.), το Λαογραφικό Μουσείο, το Μοναστήρι της Φανερωμένης και για τους ειδικούς ερευνητές το Ιστορικό Αρχείο Λευκάδας (από τα πλέον παλιά της χώρας μας).
2) Τις απέραντες μοναδικές αμμουδιές, που θεωρούνται από τα διεθνή περιοδικά, από τις πλέον όμορφες στο κόσμο, όπως π.χ. το Πόρτο Κατσίκι, το κάθισμα, η Γύρα, ο Άη Γιάννης, τα πενκούλια , ο Μικρός Γιαλός, το Αγιοφίλι κ.α.
3) Τα χωριά του νησιού που διατηρούν το τοπικό τους χρώμα, όπως η Καρυά, η Βασιλική, ο Άγιος Νικήτας, ο Δρυμώνας κ.α.
4) Μια κρουαζιέρα στα καταπράσινα μικρά νησιά της Λευκάδας όπως π.χ. η Μαδουρή, η Σπάρτη, ο Σκορπιός (του Ωνάση), το Μεγανήσι (με την ιστορική σπηλιά του Παπανικολή).
5) Τα θαλάσσια σπορ και κυρίως το Kite surf και το windsurf, στον Άη Γιάννη και τη Βασιλική.
6) Το φαγητό, στις ταβέρνες της παλιάς πόλης ή τις παραθαλάσσιες περιοχές με το φθηνό και φρέσκο ψάρι.

scrollup scrolldown


Επικοινωνία: Villa Ioli Άγιος Ιωάννης – Λευκάδα | Τηλ.: 26450 21321 / 26450 21757 / 26450 24767 | Φαξ: 26450 21757 | Email: villaioli@hotmail.com
Καιρός:  Weather in Lefkada